Ankara, Türkiye +90 553 414 6868
Bizi Takip Edin:

Dünyanın Her Yerinde Muhtaç İnsanlara Yardım Ediyoruz

Hikmet Derneği, önceliği kendi ülkemiz olacak şekilde, daha sonra da yurt dışında olacak şekilde yardım faaliyetleri yürütmektedir.

Süleyman Acar

Hikmet Derneği ile çıkmış olduğumuz bu yolda Afet, savaş, terör gibi olağanüstü ve olağan zamanlarda yurt içindeki ve yurt dışındaki gerçek muhtaçlara gıda, giyim, sağlık, eğitim, yakacak, kira, barınma, evlenme, yuva kurma, iş kurma, konut ve sair bütün hususlarda ayni, nakdi her türlü maddi ve manevi yardımda bulunmak ve insan hak ve özgürlüklerinin ihlal edilmesinin önlenmesi ile hak ve özgürlüklerin geliştirilmesi ve iyileştirilmesi yönünde çalışmalar yapmaktır.

İletişim

Dünyanın birçok ülkesinde faaliyet gösteren Hikmet Derneği, doğal afet, savaş, kıtlık, susuzluk vb. insani temel yaşama ihtiyaçlarını karşılanamayan tüm ülkelerde faaliyetlerini sürdürmektedir. Bilindiği gibi yardım kuruluşları savaş vb. kriz yaşanan bölgelerdeki riskler nedeniyle buralarda faaliyette bulunmakta zorlanmaktadır. Hikmet Derneği, bu bölgelerde tecrübesi olan ve buralarda çalışan bir kuruluştur.

Ancak derneğimiz bu coğrafyaların yanı sıra yoksulluk yaşanan bölgelerdeki insanlara da yardım ulaştırmakta ve buralarda da kalıcı projeler gerçekleştirmektedir.

Yurt dışında gerçekleştirilen projelerin bazıları bizzat Hikmet Derneği görevlileri tarafından takip edilmekte bazıları ise bölgede bulunan, bölgeyi iyi tanıyan partner kurumlarla iş birliği içinde yürütülmektedir. Partner kurumlar ve Hikmet Derneği görevlileri, buralarda gerçekleştirilen projelerle ilgili raporlar hazırlayarak yapılan çalışmaları sürekli denetlemektedir.

Misyonumuz

Günümüz dünyasının en çok ihtiyaç duyduğu alanlardan biri haline gelen insani yardım çalışmalarının öncüsü olma yolunda, kalıcı çözümler üreterek mazlum coğrafyalara adalet getirme düşüncesinde, yoksulluk ve insani krizlerin takipçisi olup yerinde müdahaleler ile sorunları çözme uğruna yük omuzlayan, geleceğe umutla bakan örnek şahsiyetlerin yetiştirilmesini sağlayıp bu vesile ile dünyanın kavuşacağı adaletin özleminde olan ve çalışmalarına bu minvalde yön veren bir düstur ile gayret ediyoruz.

Vizyonumuz

Temel Değerlerimiz

Neler Yapyoruz

Ne Yaptığımızı Daha Fazla Öğrenin ve Dahil Olun

Çocuk Eğitimi

Çocuklarımızın eğitim seviyesinin yükseltilmesi, faziletli ve erdemli bir toplumun oluşturulması, dini ihtiyaçlarının giderilmesi, nitelikli ve bilgili bir neslin yetiştirilmesi ve kimliğimizin muhafazası için insanları hafızlık kurumuna teşvik eden çalışmalar gerçekleştiriyoruz.

Saf İçme Suyu

Müslüman kardeşine hayat vermeliyiz. Müslümanın olmazsa olmazı olan ibadeti yapabilmesi için su şarttır. Abdest, gusül, namaz ve Kur'an okuması ve ibadetlerine vesile olmak için bu çalışmada seferber olmalıyız.

Hafız Eğitimi

Yönetim Kurulu