Ankara, Türkiye +90 553 414 6868
Bizi Takip Edin:

Dünyadaki açlık sınırında olan yaklaşık 850 milyon insanın çok büyük bir bölümü Afrika kıtası üzerinde yaşam mücadelesi vermektedir. Dünya Bankası’nın verilerine göre; Afrika’da yaşayan 380 milyon insan günde 1.25 doların altında gelir elde etmekte, bu da açlık sınırının altında yaşamak anlamına gelmektedir. Yine aynı verilere göre açlık sınırının altında olan 240 milyon Afrikalı kronik olarak yoksullukla karşı karşıya kalmaktadır. Yetersiz beslenme sorunları ise beraberinde sağlık problemleri ve salgın hastalıklar ile mücadeleyi ortaya çıkartmaktadır.

Türkiye’ deki ihtiyaç sahiplerinin yoksullukla mücadele ettiğini ancak Afrika’daki insanların, özellikle bazı bölgelerinde, yokluk ile hayatta kalma savaşı verdiğini söylesek mübalağa etmiş olmayız. Bu nedenle kurban faaliyetlerimizin tamamını Afrika kıtası ülkelerinde gerçekleştirerek, yokluk savaşında kardeşlerimize yalnız olmadıklarını daha fazla hissettirmek istiyoruz.

Kurban faaliyetlerimiz iki eksende düzenlenmektedir. Her yıl sadece kurban bayramı sırasında kesilen vacip kurban faaliyetimiz ve yıl boyunca istediğiniz bir zamanda kestirebileceğiniz; adak, akika, şükür, sadaka gibi nafile kurban faaliyetlerimiz bulunmaktadır.

Her ikisi için bağışın tarafımızca kabul edilmesi ile kurban dağıtımına kadar geçen sürecin tamamı aynıdır. Ayrıca kurbanınızın bilgisini anında, kurban kesim anının videosunu da birkaç gün içinde SMS üzerinden sizlerle paylaşmaktayız.

1. Bağışım sonrası bilgilendirme yapacak mısınız?

Bağışınıza dair sizinle bağışı aldıktan ve eğer bağışınız vekâleten kurban kesimi ise kesimi gerçekleştirdikten sonra en az iki kere iletişime geçiyoruz. Bu sebeple bağış yaparken posta adreslerinizi, telefon numaralarınızı, e-posta ve sosyal medya bilgilerinizi doldurmanızı ya da güncellemenizi mutlaka rica ediyoruz.

2. Hem kurbanımı kestirip hem de her ay düzenli maddi bağış yapabilir miyim?

Elbette, inançlarımızı ve iyilik duygularımızı sınırlayan hiçbir şey olamaz. Kurbanınızdan ayrı olarak dilediğiniz miktarda bir sefer ya da kredi kartınızla her ay düzenli istediğiniz kadar maddi bağış yapabilirsiniz. Öte yandan hastanemizin, okulumuzun, köyümüzün bir odasına kendi ya da sevdiklerinizin adını verebilir; şirketinizin ismini duvardaki büyük tuğlalara yazdırarak yaşatabilirsiniz. Ayrıca gayrimenkul bağışı da yapabilirsiniz.

3. Kurbanlık Bağışı Caiz mi?
    Buradaki temel husus kesim ve dağıtımın yapılacağı yerdeki ‘ihtiyaç’ meselesidir. Yurtdışında yokluk ve yoksulluk içinde yaşayan din kardeşlerimize vacip veya adak/akika/şükür kurban bağışlarınızı ulaştırması için çeşitli kurumlara vekalet verebilirsiniz. Bu konudaki tek şart, bağışlanan kurbanın ilgili kurum tarafından gaye ve fayda ile birlikte İslami usul ve kaidelere göre kesilmesidir. Yine kesilen kurbanın et, sakatat ve derisinin bağış yapılacak muhtaç kimselere ve yerlere ulaştıran kurumun denetimlerden geçen ve güvenilir bir kurum olması gereklidir.

Kurban, Allah Teâlâ ile yakınlık kurmaktır. Kurban, bize Hz. İbrahim’in itaatini, Hz. İsmail’in teslimiyetini, Hz. Hacer’in rızasını hatırlatan bir ibadettir. Aynı zamanda tıpkı zekât gibi malî bir ibadet olmanın yanında toplumsal kaynaşmanın, yardımlaşmanın en mühim göstergelerindendir.

Kurban Bağışı Türleri

Hikmet Derneği olarak emanet bilinciyle yıl boyu adak, akika, şükür ve nafile kurban bağışlarınız başta ülkemiz olmak üzere gönül coğrafyamızın pek çok mahzun beldesinde İslami kurallara tam riayet edilerek bizzat organizasyona personel ve gönüllülerimiz tarafından nezaret edilerek kesilip paylar halinde ihtiyaç sahibi ailelere, yetimlere, öksüzlere ve yetimhanelere dağıtım işlemleri yapılmaktadır. Bununla birlikte Hikmet Derneği Kurban Bayramı özelinde vacip kurban bağışlarınızı da Türkiye ve dünyada ihtiyaç sahiplerine ulaştırmaktadır.

Kurban bağışı organizasyonumuzu her sene olduğu gibi bu yıl da gerekli tüm tedbirleri içerecek şekilde ele alıyoruz. Kurban Bağışı organizasyonu ile ülkemizin selamını gönül coğrafyalarımızın mahzun beldelerini ulaştırıyoruz.

Kurban kesmek mali bir ibadettir. Belirli vakitler içerisinde kesilmesi gerekmektedir. Bize verdiğiniz emanetleri ibadetin ruhuna uygun bir şekilde İslami kurallara riayet ederek kurbanların kesilmesini ve kurban etlerinin gerçek ihtiyaç sahiplerine dağıtılması hususunda herhangi bir olumsuzluğa mahal vermeyecek şekilde yerine getirilmesi sorumluluğunun bilincindeyiz

Vekâleten kurban kesim organizasyonundaki önceliğimiz en çok ihtiyaçlı bölgelerden başlayarak bizleri bekleyen kardeşlerimize, bağış kurbanlarınızdan elde edilen kurban etleri ulaştırmak ve kardeşliğe, birlikteliğe vesile olmaktır.

En çok ihtiyaçlı bölgelerin tespiti Hikmet Derneği ekiplerince her yıl yeniden değerlendirilmekte ve güncellenmektedir.

Kurban bağışı vekaleten kesim organizasyonu aylar öncesinden planlanan hassas bir süreçtir. Kurban Bayramı'na yakın tarihlerde olağan ve olağanüstü durumlardan kaynaklı maliyet, lokasyon ve güvenlik riskleri farklılaşabilmektedir. Kurban Bayramı yaklaştıkça ilk planlamalar çoğu zaman revize edilerek en sağlıklı ve güvenli organizasyon olması sağlanır. Kurban kesin organizasyonu aşamalarını en ince ayrıntıları ile planlanması gerekir. Bağışçılarımızın kurban bağışlarını vaktinde ve ihtiyaç sahibi bölgelerde keseceğiz.

Hikmet Derneği’nin tüm kurban bağışı toplama çalışmalarında ve yardım ulaştırma süreçlerini belirlerken en büyük etken bağışçılardan alınan emanetlerin şartı gereği yerine eksiksiz ve uygun bir şekilde getirilebilmesidir. Bu kapsamda kurban bağışı bizler için çok ama çok önemlidir.

WhatsApp ile İletişime Geç Şimdi Hızlı Bağış Yap