Ankara, Türkiye +90 553 414 6868
Bizi Takip Edin:

“Biz her şeye sudan hayat verdik” Enbiya-30

Rahatlıkla ulaştığımız, yokluğunu bilmediğimiz hayat kaynağı olan, berrak, temiz suya maalesef çoğu, Müslümanlardan oluşan takribi 700 milyon insan bu nimete ulaşamıyor.
Bizlerde Hikmet Derneği olarak Afrika Çad bölgesinde ve Arakan sınırlarında yaşayan Müslüman kardeşlerimizi bu ızdıraptan, yokluktan kurtarmak için seferber olduk.
Çünkü bütün âlemlerin hizmetine sunulduğu, en güzel kıvamda yaratılan insan temiz olmalı. Hayatta kalmalı.

“Sen varsan hayat var”
Bir hisse bin umut düşüncesiyle çalışmaya sahip çıkarak açıldığı tokluğa, kuraklığı hayata, zülmü adalete çevirmiş olacaksın.

Müslüman kardeşine hayat vermeliyiz. Müslümanın olmazsa olmazı olan ibadeti yapabilmesi için su şarttır. Abdest, gusül, namaz ve Kur'an okuması ve ibadetlerine vesile olmak için bu çalışmada seferber olmalıyız. İnsan yaşamalı ki hayat yaşasın.
İnsanlığa hayat ol. Kardeşlerin ölüm pençelerinden kurtulmak için seni bekler. Hikmet Derneği güvencesi ile Afrika Çad bölgesi ve Arakan sınırlarında su kuyusu açtırmak için bizimle iletişime geçebilirsiniz.

SU KUYUSU NASIL AÇTIRABİLİRİM?

Su kuyusu açtırmak isteyen hayır sahibimize tam kuyu ve hisseli seçenekleri sunuyoruz. Şöyle ki; kuyunun tamamını üstlenirse su kuyusuna dilediği ismi verebilir. Örneğin "Hz. Ömer (r.a), Salih Kesici" veya kendi adını koydura bilir. Bu durumda o kuyu onun adına açtırılır. Kuyunun başında hayır sahibimizin yazdırmak istediği isim yazılır.
Veya hisseli olarak katılım sağlar. Bu durumda hayır sahiblerimizin hissedarlar içinde ismi yazılır.
(Kuyunun resim ve videoları olarak hayır sahiplerimize ulaştırılır)

Dünyada ki 1 milyar insan temiz suya ulaşamıyor.

Yaklaşık 2 milyar insanın içtiği su, hijyen kurallarına uymuyor.

Kirli suların neden olduğu hastalıklardan dolayı, her gün yaklaşık 1.000 çocuk ölüyor.

Her yıl 2 milyona yakın insan, kuraklık, hastalık ve suya ulaşma zorlukları nedenleriyle hayatını kaybediyor.

İçilebilir temiz su kaynaklarını, kuraklık, yokluk, hızlı nüfus artışı ve kirlilik tehdit ediyor. Milyonlarca insanın sağlıklı suya sahip olamadığı dünyamızda salgın hastalıklar giderek artıyor. Özellikle Afrika ve Asya bölgesi başta olmak üzere dünyanın birçok bölgesinde insanlar günlük su ihtiyaçlarını karşılayabilmek için kilometrelerce yürümek zorunda kalıyor.

Su Kuyularının Teknik Özellikleri

Gücümüzü iyilikten, umuduzu sizden alıyoruz ve biliyoruz bir birlikte, ihtiyaç sahibi binlerce insan’a deniz olduk ve olmaya devam edeceğiz. Afrika ve Asya’da faaliyetlerimiz süresince açtığımız her su kuyusu bizi bir Deniz olmaya daha da yaklaştırıyor. Bölgesel ve kitlesel fonlar ile geç kalmadan Su Kuyularını açmaya devam ediyoruz. Günümüz dünyasının gerçeklerinden biri olan kuraklık ve beraberinde getirdiği su kıtlığı işleri daha zor hale getiriyor. Ne yazık ki bizim kadar şanslı olmayan ve suya ulaşmak için binbir eziyet içerisinde mücadele veren insanlar hayatlarını sürdürmeye devam ediyor. Verdikleri bu yaşam mücadelesinde, birlikte elele onların yanında olmaya devam edeceğiz.

WhatsApp ile İletişime Geç Şimdi Hızlı Bağış Yap