Ankara, Türkiye +90 553 414 6868
Bizi Takip Edin:

Fidye

Bir fidye miktarı, bir sadaka-i fıtır miktarıdır ve ayette belirtildiği üzere bir fakiri tam bir gün doyurmaktan ibarettir. Bir gün ise 2 öğün olarak hesaplanır. Fidye vermek durumunda olan kişi, fidyenin karşılığını para olarak da verebilir. Oruç fidyeleri Ramazan ayı içerisinde düzenli verilebileceği gibi, Ramazan sonunda toptan olarak da verilebilir.

Zekat

Zekâtlar, Allah’tan bir farz olarak ancak fakirler, düşkünler, zekât toplayan memurlar, kalpleri İslâm’a ısındırılacak olanlarla köleler, borçlular, Allah yolunda cihad edenler ve yolda kalmış yolcular içindir. Allah, hakkıyla bilendir, hüküm ve hikmet sahibidir.

(Tevbe, 60)

Malın belirli bir bölümünü Müslüman olan fakirlere vermek demek olan zekat, İslam’ın beş şartından birisidir ve mali bir ibadettir. Toplum varlığının sağlıklı bir şekilde sürebilmesi, toplumsal dengenin sağlanması gibi maksatları bulunan ve zenginlerin üzerinde fakirlerin hakkı olan zekat, insanların birbirlerinin hakkını gözetmesi ve fakirlerin refah seviyelerini yükseltmeleri açısından son derece önemlidir.

ZEKAT, BİR SOSYAL YARDIMLAŞMA SİSTEMİDİR

Sözlük anlamlarından birisi de “temizlenmek” olan zekat, malı bereketlendirir ve çoğalmasını sağlar. Mali olarak zayıf olan kesimlerinin zekat ile desteklenmesi, fakirlerin yüzlerinin güldürülmesi, toplumun zenginlerine verilen bir görevdir.

ZEKATI GECİKTİRMEDEN VERMEK ESASTIR

Zekatı verme zamanı gelince, geciktirmeden yerine getirmek son derece önemlidir. Üzerinden bir yıl geçmesi gereken gelirler için yıl dolduğunda, gerekmeyenler için ise gelir elde edildiğinde makul süre içinde vermek gereklidir.

Son derece sıkıntılı bir dönemden geçen İslam coğrafyasının hayrına dağıtabilmek/kullanabilmek, düşkünlerin üzerimizdeki hakkını teslim edebilmek adına,  Hikmet Derneği Olarak Bağış Alıyoruz.

Fitre Bağışı

Fitre bağışı, halk arasında fitre diye bilinen fıtır sadakası (sadaka-i fıtır); insan olarak yaratılmanın ve Ramazan orucunu tutup bayrama ulaşmanın bir şükrü olarak; dinen zengin olup Ramazan ayının sonuna yetişen Müslümanın, belirli kimselere vermesi vacip olan bir sadakadır.

yurt içinde ve yurt dışında hayırseverlerimizin bizlere emaneti olan zekat, fitre ve fidyeleri içinde bulundukları çaresizliği umuda, hüznü tebessüme dönüştürmek ve zorlu mücadelelerinde yanlarında olduğumuzu göstermek için derneğimiz tarafından özenle tespit edilen gerçek ihtiyaç sahiplerine ulaştırıyoruz.

Afrika, yardım faaliyetlerinin en fazla yapıldığı kıtalar arasında bulunur. Bangladeş, Arakan, Suriye, Filistin ve Yemen gibi bir çok yoksul ülkenin bulunduğu Asya Kıtası’nda da Hikmet Derneği olarak sizlerin bağışlarıyla yardım ediyoruz fakat daha çok yardım bekleyen kardeşlerimiz var. Hikmet Derneği, hayırseverlerin bu mazlumlara yardım ulaştırmasını sağlayan bir köprü vazifesini üstlenmiştir. Devletler, dernekler ve kişiler aracılığıyla pek çok yardım gönderiliyor fakat Hikmet Derneği yardım ulaştıran derneklerin öncülerindendir.

Yapılan farklı türdeki yardımlar sayesinde Afrika’da, Suriye'de, Yemen'de, Filistin'de bulunan insanların açlık, susuzluk veya diğer ihtiyaçlarını gidermeye çalışıyoruz. Bu yüzden Dünyanın hangi köşesinde olursa olsun insana yardım eli uzatmak, çok uzaklarda olsalar da birileri açken asla tok yatmamak, insanlığın birlik ve dirliği için eldeki nimetleri paylaşmak ve mesafeleri yok sayarak gönül köprüleri kurmak için Hikmet Derneği olarak mücadele etmekteyiz.

WhatsApp ile İletişime Geç Şimdi Hızlı Bağış Yap